Pretraga
Filters

True Eco

Tierra Verde je češko-slovački proizvođač sa sjedištem u Popůvkyju blizu Brna osnovana je 2008. godine. Njena je misija pomoći ljudima da promijene shvaćanje svijeta, promjene kut iz kojeg gledaju na život s ciljem ponude zdravije alternative proizvoda za kućanstvo. Altenativa koja vodi k promjeni u svijesti pojedinca i društva, shvaćanju međuovisnosti (s drugim ljudima i prirodom) te ljudskosti.
Tierra Verde je nositelj najstrožeg ekološkog certifikata, EcoGarantie®. te član češko-slovačke organizacije za odgovorno poslovanje, Slušna firma. Od osnutka do 2017. godine radili su na evoluciji ambalaže te prije 3 godine prešli na gotovo bezambalažene proizvode i tako uštedila više od 20 tona plastike. Od tada su na području Češke i Slovačke prisutni na više od 270 eko prodavaonica s mogućnošću ponovnog punjenja.
TRUE ECO by TIERRA VERDE
Koncept True Eco uključuje filozofiju u skladu s kružnom ekonomijom i težnjom za proizvodnjom bez otpada i konzistentnom ambalažom, ali i čistu strategiju i asortiman proizvoda koji ne opterećuju naš planet. S ljubavlju i poštovanjem prema Planetu već 12 godina proizvode netoksične proizvode za pranje rublja i čišćenja, nudeći široku paletu organskog pamuka za kućanstvo, alternativnu ženskoj higijeni putem GAIA CUP, puno korisnih zaliha bez otpada, svakodnevna pomagala za njegu tijela od prirodnih materijala i BORN AGAIN reciklabilne proizvode.

Filozofija vjerovanja

Cilj nam je proizvesti i ponuditi svakodnevne proizvode s najmanje negativnog utjecaja na zdravlje i okolišŽelim znati više...

Dosljedna Zero waste proizvodnja

Naša proizvodnja ne proizvodi otpad. Želim znati više...

Čista strategija

U pogledu sastava smo dosljedni i beskompromisni. Želim znati više...

Horizontalni portfelj

Naša je misija zamijeniti sve neorganske predmete za kućanstvo. Želim znati više...

Filozofija vjerovanja 
Cilj nam je proizvesti i ponuditi svakodnevne proizvode s najmanje negativnog utjecaja na zdravlje i okoliš, a istovremeno imati najbolji mogući utjecaj na ljude, društvo i planet. Nismo ovdje zbog zarade; generiramo dobit kako bismo stvorili svijet koji je u skladu s našim vrijednostima i namjerama. Mi smo strogi i dosljedni prema sebi kad je riječ o sastavu naših proizvoda - ne koristimo sintetičku kemiju, naši su proizvodi koncentrirani i lako razgradivi. 70% naše proizvodnje je ručna proizvodnja, uvozimo samo ono što nije dostupno u našoj zemlji. U studenom 2019. ispunili smo stroge kriterije za dobivanje međunarodno priznatog certifikata Ecogarantie. Time smo postali prvi češki proizvođač s ovom certifikacijom koja postavlja standarde kvalitete u pogledu sigurnosti, ekologije i etike te se na taj način usklađuje s našim pristupom True Eco. Koncept True Eco uključuje ne samo našu filozofiju u skladu s kružnom ekonomijom, već i težnju za proizvodnjom bez otpada i konzistentnom ambalažom, kao i čistu strategiju i asortiman proizvoda koji ne opterećuju naš planet.
Dosljedna Zero waste proizvodnja 

Naša proizvodnja ne proizvodi otpad. Sve recikliramo i ponovno koristimo. Pakiranju pristupamo na minimalistički način. Proširujemo dostupnost rješenja pakiranja što je moguće većem broju kupaca (trgovine bez ambalaže, povratne boce, zero waste točionice). Ambalažni materijal prikupljamo i ponovno punimo u našim zero waste točionicama.

Jedini smo na tržištu koji nude cjelovito kružno rješenje bez pakiranja

Poznati sustavi na tržištu rješavaju samo vidlji vidio problema (cirkulacija potrošačke ambalaže), ali izostavljaju

a. Cirkulaciju proizvodne ambalaže i/ili

b. Eco proizvoda

True Eco zero waste rješenje od Tierra Verde sadrži:

= True Eco proizvod + Cirkulacija potrošačke ambalaže + Cirkulacija ponovno punjive ambalaže

Čista strategija 

U pogledu sastava smo dosljedni i beskompromisni. Ne zavaravamo svoje kupce. Prije sklapanja kompromisa, energiju ulažemo u strpljivo objašnjavanje pažljivijih pristupa. Ne koristimo sintetičku kemiju, naši su proizvodi koncentrirani i lako razgradivi, potvrđeno međunarodnim certifikatom ECO GARANTIE® za organske proizvode (prirodna kozmetika, proizvodi za osobnu njegu, ekološki proizvodi za pranjei čišćenje). Stroga pravila certificiranja jamče kvalitetu, sigurnost i ekološku prihvatljivost.

Standardi prema kojima je oznaka dodjeljena razvijeni su na temelju poštivanja osjetljive ravnoteže između biljaka i životinja. Glavna obveza je održivost i briga o potrošačima. Pazi se na čisto prirodni sastav, dok neprirodne substance podliježu strogim propisima.

Proizvodi koji nose ECO GARANTIE® logo ne smiju sadržavati:  
1.naftu i naftne derivate (parafin, petrolej, itd.),
2.sintetička bojila i parfeme,
3.genetski modificirane komponente.
Upotreba neorganskih stabilizatora, emulgatora i konzervansa je strogo regulirana. Zabranjeno je testiranje na životinjama!

Horizontalni portfelj 

Naša je misija zamijeniti sve neorganske predmete za kućanstvo (sredstva za pranje i čišćenje, kućanski pribor, kozmetiku i proizvode za osobnu higijenu) alternativama koje ne opterećuju okoliš za nas ili za generacije koje dolaze. Ne stvaramo nepotrebne komplikacije.