Pretraga
Filters

PROLJETNO ČIŠĆENJE BEZ KEMIKALIJA

Hvala vam što nam pomažete promijeniti svijet!

ekolosko-proljetno-ciscenje

Čišćenje može biti zabavno

Za Vas je to dosadna rutina? Pokušajte to gledati drugačije. Kada se brinete o svojim domovima, pokazujete da brinete o sebi i svojim voljenima. Drevno kinesko učenje Feng Shuida smatra čišćenje ritualom - koji koristi tijelu, umu i međuljudskim odnosima. No prije nego što krenete na čišćenje, dobro je znati sastav sredstava za čišćenje koje ćete uopće pustiti preko praga svog doma.

Otrovne tvari pronaći ćete u većini uobičajenih sredstava za čišćenje i uklanjanje mrlja. Gotovo su svugdje i ima ih mnogo: naftni derivati, sintetički enzimi, klor, umjetna bojila i kemijski parfemi. Ništa nije crno-bijelo i za njihovu prisutnost ima razloga. Te tvari povećavaju učinkovitost proizvoda, što olakšava čišćenje. Međutim, oni imaju i svoju lošu stranu, a mnogi od njih imaju štetne učinke na ljudsko zdravlje. Bilo da se udišu kao aerosol ili apsorbiraju kroz kožu, oni mogu oslabiti naš imunološki sustav u različitim stupnjevima intenziteta, uzrokovati glavobolje, alergije i astmu, poremetiti hormonsku ravnotežu ili čak biti kancerogeni.

Manje kemije ne znači i lošije rezultate 

Nemojte se zavaravati govoreći da uredno kućanstvo mora biti dezinficirano do posljednje pločice. Napokon, vaša kuća nije sterilni laboratorij. Suprotno tome, neka istraživanja pokazuju da je upotreba jakih kemijskih koktela više štetna nego korisna. Čovjek je izložen raznim prirodnim utjecajima od davnina. Suočavanje s njima na zdrav način znači jačanje imuniteta. Pozivamo da svoj dom držite u neredu? Nikako! Želimo samo reći da su organski proizvodi prikladnija alternativa za vaše zdravlje i svijet oko vas. Jednostavno zato što ne sadrže otrovne komponente i nakon upotrebe se u ekosustavu raspadaju u neškodljive tvari. U najvrjednijem - poput vode - to je posebno važno. Ne postoji zamjena za vodu.

Pronalaženje alternative se isplati

Sredstva za čišćenje TIERRA VERDE proizvodimo u Češkoj. Ovi proizvodi sadrže nježne i istodobno aktivne tvari. Skepticizam nije na mjestu - istraživanje i razvoj u području prirodnih tenzida podložni su sličnom progresivnom razvoju, a na tržištu se neprestano pojavljuju nove tvari koje su vrlo učinkovite, a utjecaji njihove uporabe na okoliš i ljude minimalni.  

Istodobno možete koristiti neke tvari čiji je učinak dokazan još u doba naših baka, a koje možda već koristite gotovo svakodnevno. Proizvodi koji sadrže ove specifične sastojke također su prikladni za čišćenje u kućanstvima u kojima žive mala djeca, alergičari ili astmatičari. Predstavimo ukratko one koji se proizvode ovdje u Popůvkyu i zaslužuju mjesto i u vašem domu.

Pažljivo od podruma do potkrovlja

Počnimo od poda! Univerzalno sredstvo za  čišćenje specijalist je za pločice, kamene i  drvene površine, pluto, PVC, linoleum. Ali može  se nositi i s namještajem i prozorima. Ovaj ekološki biljni proizvod možete koristiti  za sve perive glatke površine u kućanstvu:  staklo, keramiku i kuhinjske elemente. Njegov  ugodan miris, koji mu daje eterično ulje  naranče, lako je poput punjenja kante vodom  :) 

univerzalno-sredstvo-za-ciscenje

ekoloski-odmascivac

Odmašćivač s ekstraktom narančine koreDobro će Vam doći na proljeće! - koncentrirajte se na njega i možete započeti prskanje tepiha, roštilja ili nape. Ovaj koncentrirani ekološki odstranjivač masti s jakim terpenima naranče vraća sjaj metalnim površinama, uklanja mrlje i motorno ulje s kombinezona te mrlje s tepiha od žvakaće gume, ljepila ili tinte. Dobro ga je imati pri ruci i u spreju kao prvu pomoć za neurednu peć i sudoper. Riješava vas masti, prljavštine ili pak sveprisutnih otisaka prstiju sa svih glatkih površina.

Kod kuće imate tvrdu vodu? Niste sami. Osušene kapi vode pune taloga kalcija mogu nas stvarno mučiti. Gel protiv naslaga vodenog kamenca savršeno uklanja naslage minerala s vaših slavina za vodu, pločica, kade ili WC-a. Gel djeluje na bazi limunske kiseline, koja ne daje kamencu šansu. Zahvaljujući svojoj postojanosti možete ga koristiti čak i na teško dostupnim mjestima, tamo gdje vam druga sredstva za čišćenje ne mogu pomoći. Možete ga isprobati i pri ručnom pranju čaša.

eko-gel-protiv-kamenca

eko-sredstvo-za-uklanjanje-kamenca

Sredstvo za uklanjanje kamenaca  također je izvrsno - i u formi praška. Koristite ga za čišćenje i održavanje perilice posuđa, perilice rublja, kuhala za vodu, aparata za kavu ili WC-a. Po čemu se razlikuje od gela? Ono je čista limunska kiselina, koja ne miriši i nježna je prema plastičnim i gumenim dijelovima uređaja. Imajte na umu da njihovo redovito održavanje doprinosi ekonomičnijem radu perilice, a ovaj je proizvod također i vrlo ekonomičan: za razliku od tekućih pripravaka, kupujete samo prašak, a ne i vodu :)

A sada nešto što naši vjerni kupci znaju i u njemu uvijek uživaju: Puer - prašak za izbjeljivanje i sredstvo za uklanjanje mrlja na bazi kisika. To je čisti natrijev perkarbonat, koji je zapravo soda za pranje (natrijev karbonat) obogaćena kisikom. Kada se aktivira vodom na 55°C, oslobađa se kisik i stvara se vodikov peroksid koji ima dezinficirajuće učinke. Puer se raspada na soda, vodu i kisik s puno pjenjenja. To znači da je potpuno biorazgradiv i dobro funkcionira s pročišćivačem otpadnih voda i kućnom septičkom jamom. Ove bijele kuglice olakšavaju vam čišćenje WC-a, odvoda sudopera, umivaonika, kade ili tuša. Savršeno su i za čišćenje termos boca. Samo ulijte vruću vodu, pustite da djeluje neko vrijeme i to je to!

puer-izbjeljivac-mrlja

eko-ciscenje-toaleta

Krenimo do toaleta. Sredstva za njegovo održavanje obično su među najotrovnijim ikad. Sredstvo za čišćenje toaleta s esencijalnim uljem ružmarina i limuna za mirisni WC potpuno je ekološko i ne sadrži opasan klor. Njegovu snagu čišćenja i dezinfekciju osiguravaju limunska kiselina i fermentirani alkohol. Svaki put kada ga budete koristili za čišćenje toaleta, osvježit će vas ugodnim mirisom esencijalnog ulja ružmarina i esencijalnog ulja limuna.
Vjerojatno najviše vremena provodimo u kuhinji. Pijesak za čišćenje od sapunskih oraha s bio uljem naranče izvrstan je kada trebate očistiti zagoreno dno lonaca ili prljavu pećnicu. Ovaj pijesak sadrži samo mljeveni vapnenac (fini abraziv), sodu bikarbonu (otapa nečistoće) i prah sapunskih oraha (velike odmašćivaće). Prikladan je i za osjetljive površine poput kroma, nehrđajućeg čelika ili keramičke ploče. Svježi miris pijesku daje esencijalno ulje naranče. Pijesak je izuzetno pažljiv prema prirodi i vašem zdravlju te ima najstroži certifikat Ecogarantie.pijesak-za-ciscenje
bika-jestiva-soda-bikarbonaMožda smo najbolje zadržali za kraj. Zašto najbolje? Jer mi volimo kemijski minimalizam (koristimo samo ono što je stvarno potrebno i ništa više). Bika - jestiva soda bikarbona tu je za sve. Znate je kao važan sastojak pri pečenju. Međutim, upotreba ovog univerzalnog sredstva za čišćenje u kući puno je šira. Ona apsorbira neželjene mirise, otapa masne naslage u kupaonici, kuhinji ili zagorjelom posuđu. Pomoći će i kod namakanja smrdljivog i prljavog rublja. Bika je jednostavno fenomen!

Stigli smo do kraja. Sva ekološka sredstva za čišćenje doma možete kupiti kod naših partnera ili direktno u našoj eTrgovini.

Neka vam je čisto i mirisno proljeće!

proljetno-coscenje-ekolosko
Objavite svoj komentar
Arhiva bloga